Beweustzijn. Riki van der Gouw.

Bewust 'zijn'

Riki van der Gouw - de Haan


Je opdracht, je gaven en talenten?

Wat mag je delen uit jouw overvloed?

Is het kennis, creativiteit, een helpende hand,

een luisterend oor?

Hoor de antwoorden in je hart.

Wees af en toe stil, keer naar binnen

en open je hart in overgave.

Vraag hulp van je Hogere Zelf om

jouw unieke weg te mogen en kunnen gaan!


Boek Rond 1990 ging ik me steeds meer afvragen: “wat wil ik, wie ben ik?”, tegelijkertijd werd ik me bewust dat ik steeds vertelde: “ooit als ik tijd heb ga ik schilderen...’’.

Ervaringen in mijn leven hebben mij keuzes doen maken naar een weg van bewust worden, persoonlijke ontwikkeling en hierin is het schilderen, het communiceren op doek een hoofdrol gaan spelen. Het resultaat van deze processen was en is onder andere steeds: meer inzicht, humor, ruimte, harmonie en vrijheid. Het heeft me ‘’rijk’’ gemaakt, zo voel ik het. Rijk aan ervaringen, herinneringen, kansen, ontmoetingen, kennis en aan kleuren.

Mijn weg is een weg waarop ik veel mensen heb ontmoet, met velen heb gesproken, naar velen heb geluisterd en van velen heb geleerd. Een uitwisseling van lessen ontvangen en lessen geven.


Dit boekje is er omdat ik naast het werken met kleuren, onderwerpen die in me leefde en onderwerpen die ik in ontmoetingen met mensen die op mijn weg kwamen heb verwoord en heb opgeschreven! De eerste bewaarde aantekening is van 7 juni 1997

‘’Wat is tijd?’’ De woorden kwamen als vanzelf, heel gemakkelijk.

Zo werd in de loop van de jaren het creatieve uiten verbreedt met schrijven.

Het resultaat is een weergave van vragen, inzichten, delen, van be-le-ving, die door de lezer gebruikt kunnen worden voor inzicht, meditatie, bewustwording, richting.


Steeds meer mensen worden zich bewuster in deze nieuwe tijd. Vaak door processen die zeker niet altijd gemakkelijk te noemen zijn. Wel verruimend en inzicht gevend. Men wordt bewuster van zijn gedachten en de kracht ervan. Wat zijn gaven en talenten zijn. Bewust van het belang van naar ''binnen'' keren, waar persoonlijke antwoorden liggen. Waar denkwijzen ontdekt worden. Negatief of positief gepoold. Ontdekt wordt de gigantische kracht die men heeft. De kracht om negativiteit om te polen. Om met liefde, geduld en aandacht zichzelf te vinden. En trots te zijn op de zelf gevonden waarde. Met deze positieve kracht wordt de omgeving beïnvloed en prachtige voorbeelden zullen steeds meer mensen zijn.

Bewust ‘’zijn’’ mag en kan misschien een handreiking en voorbeeld zijn.


Riki


Het boekje (€12,50) ite bestellen via deze site, of af te halen in de praktijk van Riki. 

De portokosten zijn gratis bij verzending binnen Nederland.


 

© Uitgeverij Merlin - samenwerkend met Meromorfpress.co.uk