Een fantastische wereld. Schilderijen, sculpturen en grafiek. Lenie Kamstra.

Een fantastische wereld

Schilderijen, sculpturen en grafiek 1990-2010


Lenie Kamstra


96 pagina’s gebonden in harde band

120 afbeeldingen in full colour.

Formaat 23 x 24 cm

ISBN 978-90-816271-1-5

vormgeving: Puntspatie

druk: Lenoirschuring


Met gedichten, verhalen en teksten van:


Leo Divendal, Carin van Grieken,

Mirjam Groenendijk, Hans Hoekendijk, Hans Janssen, Vincent Krah, 

Renée Korbee, Maya Plas, Nico van den Raad en Peter Zaalberg.


Een fantastische wereld is een boeiend overzicht van twintig jaar over het werk van Lenie Kamstra. Het is een inspirerend boek met ruim honderd afbeeldingen van de kunstwerken en bijdragen van schrijvers en dichters.

Lenie Kamstra laat zich graag inspireren door andere culturen, maar ook door muziek en de natuur. In contact met haar kunstwerken bevinden we ons in de wereld van het sprookje en in het gebied van de poëzie en de droom.

Haar werk wordt regelmatig geëxposeerd in diverse galeries en op kunstbeurzen. Schilderijen, houtsculpturen en grafiek van Lenie Kamstra bevinden zich in particuliere- en bedrijfscollecties in binnen- en buitenland.

Kamstra’s stukken vertonen gelijkenissen met werk van andere kunstenaars en stijlstromingen. Zo hebben de ogen van haar dameskopjes veel weg van de amandelogen, die je in de Byzantijnse kunst tegenkomt. Zowel in haar vormentaal als kleurgebruik is affiniteit met de primitieve kunst te herkennen, terwijl qua sfeer hier en daar een vleugje Chagall valt te ontwaren. Het unieke van Kamstra’s werk zit hem vooral in de specifieke mengeling, waarmee ze een duidelijk herkenbaar, persoonlijk signatuur neerzet.

Jeroen Hendriks, kunstrecensent Haarlems Dagblad.

De langgerekte elegante vrouwfiguren met eivormige hoofden van Lenie Kamstra doen mij denken aan de lineaire ritmiek van de gebeeldhouwde en geschilderde portretten van de fameuze Italiaanse kunstenaar Amadeo Modigliani.

Drs.Renée Korbee, kunsthistoricus.


 winkelprijs € 32,50

Bestellen? Rechtstreeks bij de auteur.      Prijs: € 27,50

                             (Verzendkosten - Nederland € 3,50)    

Klik hier.

© Uitgeverij Merlin - samenwerkend met Meromorfpress.co.uk